Rewah NV

3_ copy.jpg
 
 

Wij leggen allebei de lat hoog

De verf- en bouwfabrikant Rewah heeft in zijn 35-jarig bestaan zijn sporen achtergelaten in Boedapest, Koblenz, Parijs, Brussel … om maar iets te noemen. Gespecialiseerd in producten én advies om gevels en interieurs een duurzaam tweede leven te geven. Aangezien een aantal van deze producten geclassificeerd is als gevaarlijk, was een milieucoördinator en veiligheidsadviseur ADR aangewezen.
En toen kwam Senviro in the picture.

“Ons familiebedrijf werd opgericht in 1985. Toen hadden we 5 medewerkers en 5 producten. Sindsdien zijn we flink gegroeid: 26 medewerkers en 260 producten”, glimlacht algemeen directeur Yves Prinzie. Rewah is actief in vier segmenten: waterdichtingsproducten (toegepast in onder meer het Predikherenklooster in Mechelen), restauratie van gebouwen (de Boerentoren van Antwerpen), duurzame verven (Godshuis Goderickx Convent in Brugge) en bouwindustrie (Brico Plan-it in Gent).

“Jaarlijks produceren we 1,4 miljoen eenheden, waarbij 75 % van de producten door ons ontwikkeld worden. We hebben dan ook een eigen R&D-afdeling waarin vier FTE’s zijn tewerkgesteld. We richten ons uitsluitend naar de B2B-markt: grote en kleine aannemers en distributeurs van producten voor de bouwsector. We kiezen expliciet voor de professionele markt omdat we ons focussen op kwaliteitsproducten. We ondersteunen onze klanten door hen advies te geven op de werf. Wij bieden dus niet enkel een volledig en marktgericht productiepakket aan, maar daar bovenop een gedegen technische ondersteuning.”


Bij Senviro vertaalt men de toepassing van de wetgeving met een ‘common sense’ zodat het voor iedereen werkbaar blijft.


Rewah heeft de wettelijke verplichting om een milieucoördinator en veiligheidsadviseur ADR aan te stellen. Ze zochten iemand extern en kwamen terecht bij Stijn van Senviro. Het klikte onmiddellijk. De milieuvergunning moest hernieuwd worden en Stijn leidde dat op een vlotte manier in voortreffelijke banen. We kozen er expliciet voor om een externe adviseur aan te stellen, vanuit de filosofie dat externen over een grotere expertise beschikken omdat ze voor meerdere klanten werken en daardoor ook alle aspecten van de wetgeving in de vingers hebben. En dat extern bedrijf werd zonder twijfel Senviro.”

In 2018 heeft Rewah zijn bestaande magazijn met een derde uitgebreid tot 6.000 m2. De mix van gevaarlijke en minder gevaarlijke producten die daar worden opgeslagen vereisten een uitbreiding van de milieu- en bouwvergunning. Ook hiervoor kon de onderneming rekenen op de grondige en vlotte service van Senviro.

1.jpg

“Stijn legt de lat heel hoog; kwaliteit is belangrijk voor hem. Voor ons ook, dus daarin vinden we elkaar. Hij is ontzettend grondig, analyseert heel goed en graaft heel diep. Maar tegelijkertijd vertaalt hij de toepassing van de wetgeving met een ‘common sense’ zodat het voor iedereen werkbaar blijft. Zijn adviezen zijn heel haalbaar.”

Voor Rewah heeft Senviro al verschillende uitbreidingen van de milieuvergunning opgemaakt en begeleid. En als milieucoördinator is hij bij wet verplicht tot een driemaandelijks plaatsbezoek.

“Maar daar blijft het meestal niet bij. Hij kijkt ook proactief en is niet bedrijfsblind: hij ziet wat er beter kan. Zo heeft hij eens onze verpakking van solventen – wat wij al jaren gebruiken – tegen het licht gehouden en bekeken of dit nog conform de huidige wetgeving was. En dan kregen wij daarover een stevig onderbouwd advies, inclusief op welke manier we dat eenvoudig konden implementeren. Dat is Senviro ten voeten uit.”

 
Equals Three