Bertels International

_.jpg
 
 

De proactiviteit van Senviro heel belangrijk voor ons

Toen Bertels International besloot om in het havengebied van Antwerpen zijn uitvalsbasis te maken voor het vervoer en de opslag van chemische producten, ging alles heel snel. En toch weer niet, want de administratie die met een milieuvergunning gepaard gaat, heeft soms iets weg van een ondoordringbare jungle. Maar gelukkig kon Bertels voor 100 % vertrouwen op Senviro.

“In 2009 heb ik de bedrijfsactiviteiten verhuisd van Wommelgem naar de haven, omwille van de toenemende mobiliteitsproblemen. Ik kreeg een concessie van 4.000 m2, die hoofdzakelijk werd ingericht als parking, maar het was al van in het begin mijn bedoeling om hier een plaats van te maken voor korte en langdurige opslag van chemische producten in tankcontainers”, vertelt zaakvoerder Peter Bertels.

Bertels International richtte zich toen voornamelijk op het vervoer van en naar chemische bedrijven in de haven. Lege containers brengen, wachten tot ze beladen worden, om ze vervolgens af te leveren op kaai voor verscheping. “In 2010 besloot ik een vergunning aan te vragen om op deze locatie tankcontainers op te slaan. Het was een gat in de markt, want de terminaloperatoren willen die containers zo kort mogelijk op hun kaai laten staan, terwijl het bedrijf ze nog niet onmiddellijk wil ontvangen. Het was dus een kwestie van stockagemogelijkheid te voorzien waarbij het aantal te rijden  kilometers beperkt was.”


Senviro heeft ons ontzettend goed doorheen alle procedures geloodst.


Bertels International had een milieuvergunning klasse I nodig voor de opslag van 125 tankcontainers. En een milieucoördinator.
Via via hoorde Peter Bertels over Stijn. “Mijn eerste indruk was dat hij nog niet veel ervaring had met de opslag van tankcontainers, maar zijn milieubagage was wel groot. Dus daarom ging ik met hem in zee. Dat is een goede beslissing geweest. Want als hij eens iets niet onmiddellijk wist, zocht hij altijd tot hij een oplossing gevonden had. En wat ik ook enorm apprecieer, is zijn openheid: ik weet wat ik van hem kan verwachten en wat niet.”

“In 2013 was onze opslaginfrastructuur operationeel en al snel werd duidelijk dat er een grote behoefte was. Ik kreeg de vraag om meer soorten en een grotere hoeveelheid gevaarlijke producten op te slaan. Drie jaar later beslisten we om uit te breiden met 20.000 m2 en een aanvraag in te dienen als ‘Seveso-inrichting lage drempel’ met een opslagcapaciteit voor 800 tankcontainers. Hiervoor had ik een bouwvergunning en milieuvergunning met veiligheidsstudie nodig. Het heeft ons bloed, zweet, tranen én een beroepsprocedure voor het bouwluik gekost, maar Senviro heeft ons ontzettend goed doorheen het milieu- en veiligheidstraject geloodst, zodat we in het voorjaar 2017 onze vergunningen kregen.”


2.jpg


Bertels International is operationeel van 06 tot 21 u. Er werken 15 personeelsleden en de chauffeurs zijn voor het overgrote deel (85 %) actief in en rond de haven. Binnen deze waaier aan activiteiten is Senviro een onmisbare raadgever.

“Milieubekommernis is een continu gebeuren en je moet voortdurend aantonen dat je ermee bezig bent. In dat opzicht is Stijn een krak: hij begeleidt ons voor, tijdens en na de zesmaandelijkse Seveso-inspecties en daarnaast komt hij minstens 3-maandelijks langs om onze activiteiten op te volgen.  Die proactiviteit is enorm belangrijk voor ons want als kleine kmo heb je daar echt geen tijd voor en durf je soms dingen te vergeten.

Hij is ook ontzettend grondig, actualiseert voortdurend de lijst van producten die wel of niet in aanmerking komen en reageert snel en accuraat op onze vragen. En wat minstens zo belangrijk is: hij schrijft verslagen in mensentaal zodat wij onmiddellijk begrijpen wat er ons te doen staat.”

 
Equals Three